zaterdag 15 augustus 2015

Langste Podium 29 augustus 2015

Het Langste Podium is een uniek festival in Rotterdam georganiseerd door bewonersvereniging, De Vrienden van de Hofplein lijn.

Festival Het Langste Podium is bedoeld om de schitterende oude spoorlijn en de daaronder liggende bogen (de Hofbogen) in het zonnetje te zetten.
van plusminus 13:00 tot 18:00 stellen de ondernemers in de hofbogen hun boogje speciaal voor het publiek open en vinden er talloze spetterende optredens plaats van stoelen dans tot klassiek concert!

U bent van harte welkom!
Programma
Het programma wordt om 13:00 geopend op het Eudokiaplein met een optreden van het Kawienbie Djembe orkest. Vervolgens kunt u onder leiding van onze speciale festival conducteurs, op de stoep van en in de hofbogen genieten van een diverse mix van culturele activiteiten van swingende optredens tot modelspoorbaan.

Jazz stoelendans
Muzikale optredens worden o.a. verzorgd door, Yacumba, superswingende Cumbia uit Colombia, Groovy Jazz vanTrio Vree met jazz stoelendans, maar ook de Ukuladies, singer/songwriters, Jordi Abel, Carolina Federbusch, Agnitha Hoek en klassieke musici Mitra Muien,Saskia Boon en vele andere verzorgen intieme en unieke optredens langs de hofbogen.

Kinder DJ tafel
De Hofpleinlijn is tevens te bezichten als Modelspoorbaan. Er zijn verschillende films over de recente geschiedenis van de Hofpleinlijn. Maar ook workshops zoals djembe spelen, exposities van hedendaagse kunstenaars,een heuse kinder DJ tafel, en verschillende dans groepen presenteren zich op het Ammersooiseplein.

Toegang gratis.
Het volledige programma is te vinden op: https://www.facebook.com/hofpleinlijn 

Het Langste Podium Festival:
Vijverhofstraat, voorburgstraat, insulindestraat.
Rotterdam Noord
Zaterdag 29 augustus 2015
13:00-16:30 uur
Gratis entree.

Meer info Hofbogen evenementen 

Voor een terugblik op het Langste Podium 2014: kijk: Langste Podium 2014